tisdag 10 april 2018

Små smördegspajer med västerbottenost

Hejsan! 
I påskas så var vi på knytkalas. Vi skulle ha förrätten. Detta var vad vi tog med och bjöd på. Supergoda små pajer som passar lika bra på buffén som till förrätt.

  I dom här är det spenat, lök och västerbottenost. Jag provade att steka lite champinjoner och hackad lök använde riven vanlig ost och fyllde i några, det blev också väldigt gott. 

Man kan ju fylla dem med det man gillar. Oliver och fetaost kanske eller bacon och trattisar. Bara att låta fantasin flöda.


Du behöver:
1 paket frysta smördegsplattor 
1 påse babyspenat
1 gul lök
150 gr riven västerbottenost
3 ägg 
2 msk olivolja
salt och peppar
Just det en linjal kan vara bra att ha. Fniss!
15 st.folieformar

Hacka löken och fräs den mjuk.  Hacka spenaten och låt den svettas med löken en stund. Låt svalna i en bunke och häll i osten och äggen. Krydda lite med salt och svartpeppar.
Kavla ut de tinade plattorna till 27 cm. dela varje platta i tre kvadrater.

Ja sen så lägger man dem i formarna och fyller med röran. Japp det ska hänga deg över kanterna. Grädda i 200 grader i ca. 20 minuter.
Servera med lite picklad rödlök och kanske lite kallrökt eller gravad lax. 




Smaklig spis.

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Klockan är 8.51, jag har nyss ätit frukost men ändå skulle jag med lätthet
    äta några av de små godingarna! Mmmm...

    Ha en solig dag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Men så gott det såg ut, tack för tipset och receptet.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.