söndag 2 juli 2023

Ta hand om allt

Två veckors semester som det var meningen att jag skulle ta hand om saker som halkat efter.  Nej men så blev det inte alls. 

Värmen gjorde mig förlamad typ. Orkade ingenting. Hjärnan går på högvarv också eftersom vi snart ska stänga förskolan och vem ska ta hand om allt? Kanske inte mitt problem men ändå. Jag blir nervös över alla saker som finns. Vart ska allt ta vägen? Varningsklockor ringer.

 Hållbar utveckling jobbar vi med globalt och på förskolan japp. Det står läroplanen nämligen. Mår lite illa faktiskt över hur samhället är idag. Köphysterin och slit och slängmentaliteten. Jag är väl inte guds bästa barn heller men jag försöker verkligen att ta hand om och vårda det vi har. Använder secondhandkläder och gamla saker som trädgårdsstolar med mera. Saker som vi fått av vänner och släktingar. Som duger och funkar alldeles utmärkt. Jag lagar, lappar och målar om. Tar emot sånt som andra tänkt slänga. Vi gör saft på det som finns i trädgården. Tar fröer från egna plantor till nästa säsong.

Men jag köper nytt ibland också som ett par joggingskor för att jag måste ha nya. Ja för att ta hand om mig själv också. Det får man inte glömma bort. Sen ska man ta hand om varandra, sina nära och kära det är viktigt. Men hur ska tiden räcka till undrar jag?  Jag har inte bloggat på en vecka typ. För att prioritera tiden. Tagit hand om mina blommor och växter istället. Vattnat och vattnat och rensat lite.

 Vi får se hur allt blir. Vad jag ska prioritera i framtiden. Mitt nya jobb kommer medföra mycket längre resväg. Tid som är svår att utnyttja till något vettigt. Ja eller vem vet. Kanske jag hittar på något smart.

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Ja alltid dessa funderingar...och sen där tiden som aldrig räcker till! Hur gör man?? Jag försöker prioritera och välja bort saker som inte är viktiga. Men jobb måste ju skötas! Du kommer att få klarhet i allt sen, jag lovar...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Ja, den där tiden som vi alla skulle vilja ha lite mera utav.
    Jag tror också att du kommer få klarhet i allt så småningom.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Både tid och slöseri är svåra nötter att knäcka. Men var och en för göra det som passar bäst.
    Jag har tur som har min arbetsplats inom 15 minuters pendling, bara 23 minuter dör till dörr enkel resa. Maken reser 50 minuter enkel resa istället.
    Jag hoppas du hittar ditt inre lugn och planera som du tycker känns bäst.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.