onsdag 14 juni 2023

Inte en enkel arbetsuppgift

I går försov jag mig rejält. Hörde inte klockan alls och vaknade samma tid som jag skulle varit på jobbet.  

Jag fattar någonstans att jag behövde den extra timmen sömn. Förskolan där jag jobbar nu kommer att bli kommunal. Alla vi som jobbat här har sökt tjänster på det "nya" Bara tre av nio fick jobb. Nu ska vi splittras och det känns så sorgligt. Många är ledsna och gråter. Många är oroliga för framtiden. Jag förstår det till fullo. Kommunen bara kör över och fattar beslut över medarbetarnas huvud fast inte förskolan ens öppnat. Är det Teambuildning? Jag har ett jobb och även om det inte var det jag själv valt så har jag en trygghet.

 Nu ska jag försöka peppa och stötta mina kollegor. Det är inte lätt ska jag säga. Igår jobbade jag 13 timmar och kropp och knopp är het slut. Vi hade ett möte där företagets förskolor önskat möbler och annat från "min" förskola. Allt ska bort. Kommunen vill inte ha en endaste pinal. Idag ska vi ha vattenlek för i denna värme finns inget annat. Det ska bli kul.


Kram Pia


4 kommentarer:

  1. Förmodligen så behövde du den sömnen.
    Det är som alltid när det gäller nedskärningar eller kommunen tar över. Vem lyssnar på medarbetarna då, ingen.
    Ha en så bra dag som går.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Ibland fattar man inte hur de tänker, varför får bara tre personer fortsätta, konstigt! Och alla saker ni haft, varför duger inte de nu plötsligt... Ja, suck inte kul sånt där! Du behövde nog din sovmorgon du!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Usch så tråkigt med jobbet förstår att det tär och som de andra skriver, du behövde den extra timmen även om det är jobbigt och stressande att vakna försent.

    SvaraRadera
  4. Ja dessa märkliga beslut! Förstår att du är trött...
    Ha en mysig söndag och VILA nu!
    Kram Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.