måndag 19 september 2022

Krimskrams eller smycken

 Här hänger dom mina halsband. På ett fint hjärta i ett av våra badrum. Eller på damernas som jag brukar säga. Fast jag är ju den enda tjejen här så på "damens" kanske passar bättre.

Jag använder väldigt sporadiskt smycken men det händer. Kan piffa till mig om jag är på sånt humör. Några är märken från Snow som jag fått i present. Andra från Maria Wiker som gjort fina halsband. 

Sen ett som mellansonen gjort i slöjden. Det orangea med ett grönt hjärta. Älskar det. Sen har jag hittat några på loppis faktiskt, en hel del för billig peng. Dammigt, hi hi och en blå pärla som saknas.

 Som pärlcollier tex. som jag visat förr. Tyvärr så behöver jag trä om dem för knutarna lossnar. Får se om det någonsin blir av. 

Ett smycke som jag alltid bär är ett guldhalsband som jag fått av maken. Jag har nickelallergi så jag får tänka mig för när jag ska ha något som inte är säkert.



En liten hemlis ska jag berätta nu. När man arbetar på förskola och har inskolningar så är det ett jätteknep att ha smycken som barnen kan kika på, förundras över eller avledas med. Har funkat för mig så många gånger.

Kram Pia

2 kommentarer:

  1. Ett minne eller berättelse bakom varje fint halsband som du har. Det är kul att bära dem då.
    Jag kommer ihåg att jag gjorde ett liknande amulett på träslöjden när jag var liten.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Härligt att ha minnen till alla halsbanden...det från sonen med hjärtat är såååå fint!!! Ha en fin helg vännen...
    Kram Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.