onsdag 21 april 2021

En såsig samling

 Jag har ju en konstig dragning till såskannor minsann. Samlat några genom åren som jag faktiskt använder ganska så ofta. 

Det bästa sättet är nog att ha vaniljsås i denna till en ljummen rabarberpaj eller äppelpaj med för den delen. Nu känns rabarberpajen mer i tiden om man säger så. I bland tänker jag att jag inte behöver dom alls, att jag borde rensa upp lite. 

Men icke det går inte. Jag gillar alla så himla mycket. En är till kalkonsåsen, en till vaniljsås, en annan till rosé pepparsåsen och den fjärde till bearnaisesåsen. 

En till sommarens grillsåser där ute på pool däck. Nej, jag har kvar dem ett tag till. Jag tror inte man kan ha för många såskannor.

 Min favorit är denna rödrosa kannan "Fenix" från Gefle. Önskar jag hade haft en hel servis av den. Fast den matchar ju den rosa grace of Sweden tallriken faktiskt. 

Avrundar med en annan favorit. Avokado på rågbröd med kaviar, toppad med olivolja med citron och grovmalen svartpeppar

Kram Pia


4 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, porslin över huvudtaget kan man inte ha för mycket, speciellt inte såskannor :-)
    Fenix är så underbar, jag önskar mig också en hel servis, Men jag har ingen aning om var jag skulle göra av den. Göra sig av med något annat porslin blir svårt, antingen är det ärvt eller så har jag letat eller sparat väääldigt länge för att kunna köpa.
    Behåll du dina såskannor och njut av att kunna använda dem varje dag. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Tror inte att man kan ha för många såskannor.
    Tack för det tipset på mackan.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Det var en fin samling såskannor du har. Själv har jag för få att välja på. Bara en för att vara exakt, och den passar aldrig riktigt in i sammanhanget... Får köpa på mig några fler, helt enkelt. Kram Birgitta

    SvaraRadera
  4. Vilka ljuvliga såskannor du har! Man kan ha dom till mycket! Gott tips till rågmackan också, har allt hemma så jag ska testa en nu ikväll :)
    KRAM från Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.