onsdag 30 december 2020

Lingongrova alá Ryttarängen

När vi köper bröd så blir det oftast rostmackor, Hönö kaka eller lingongrova. Så då tänkte jag, hur svårt ska det vara att baka egen lingongrova? 

Verkar som om jag gillar att baka numera. 😀

Jag googlade på recept och så hittade jag på lite själv. Man tager vad man haver och... hör och häpnad. Den där surdegen kom fram från kylen och matades. Ha, Ha jag sa ju det, man ska aldrig säga aldrig. 

Annars så klurar vi här på nyårsmiddagen och så är det en stor tidsplanering hur vi ska sova och se på hockey. Jobbigt när de spelar på andra sidan Atlanten. Eftersom att jag är ledig så ställer vi väl klockan på 04.00 sen får vi se hur bra det går. Är det inte spännande så tar man väl en lingongrova med ost och somnar om.


Här är receptet jag utgick ifrån. Eftersom fyrkornskross inte fanns så skippade jag det och hällde i lite solroskärnor och hela linfrön. Jag tog hälften julmust och hälften vatten och lingonsylt istället för lingon. Pressade ner en kokt potatis också bara för åtgångens skull.



Kram Pia

6 kommentarer:

  1. Vilket spännande bröd, Pia. Ser himla gott ut, man ska improvisera!
    Glömde skriva i min förra kommentar till din ´"årsredovisning" att jag är så
    stolt över att de två böcker du läst under året är mina! Hjärta till dig!

    Ha en fin nyårsafton och ett gott nytt år.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. MUMS!!!! Det receptet ska jag testa Pia, tusen tack :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Visst är det kul att experimentera när man bakar, det är min melodi det 😁😉.
    Ditt bröd såg väldigt gott och smarrigt ut.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Låter gott och ser gott ut! Håller tummarna för hockeyn!

    Gott Nytt År! Kram, Carina

    SvaraRadera
  5. mmm, ser gott ut, hembakat bröd är ju aldrig fel!

    Önskar dig ett riktigt Gott nytt år!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  6. Men mums så gott! När jag bodde i USA bakade jag ofta bröd på en bakmix där man bara skulle tillsätta en öl som vätska. Lätt som en plätt. Nu bakar jag nöstan aldrig. Precis de där brödsorterna som du räknade upp i början är standard i detta hus. Exakt :-)

    Kramen och ha det gott!

    Anneli

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.