tisdag 5 november 2019

Av vasslen

Ta vara på är ju bra. Så när jag gjort min eldost så sparade jag vasslen och bakade på den. Det blev liksom själva degvätskan.  

Degen blev väldigt lös för mjölet tog nämligen slut(här stänger butiken 19.00 så är det här på landet) så då fick jag tänka till lite. Att baka i långpannan kan vara räddningen. Ja för då slipper man ju själva knådandet och formningen. 

Det fick bli saffransbröd i långpanna med smarrig fyllning och en sorts egenkomponerad foccacia.

 Saffranet var tyvärr lite gammalt så inte blev det knallgult och saffranssmakrikt men smakade ljuvligt gott i alla fall.(man kastar inte ett kuvert med saffran så det så

Brödet ja det blev fluffigt och saftigt. Toppat med flingsalt, olivolja och rosmarin. Brödigt och härligt segt. 

Tror nog att det kommer gå åt som smör i solsken. Oppps! Så kom sonen in och sniffade nybakt. Kastade sig över bakverken. Betyg? Med beröm godkänt!



Kram Pia

2 kommentarer:

  1. Mmmm vad gott det låter :-) Jag älskar verkligen foccacia både snabbakat och lättätet ;-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Såååå gott, vill ha en smakbit av båda sorterna till min kvällsfika.
    Saffran ska inhandlas här nästa gång jag är i affären.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.