lördag 19 januari 2019

Blomsterglädje och Aladdin

Ja men hallå, vad fort tiden går. Redan lördag och snart har hela Januari gått. Solen har visat sig och snön ligger vit och gnistrande på marken. Klart att jag blir glad då. 

Klart att jag vill ha lite blommor också för att liksom försmaka på det som komma skall. Naturligtvis så måste ju en av rosorna gå av när jag snittade dom. Den får sitta i äggkoppen och se gullig ut.

 Jag hittade dom gamla oljelamporna från Höganäs i skåpet. Aladdin heter dom faktiskt. Gillar dom. Inköpta någon gång på 80-talet. Kanske rent av en bröllopspresent.

 Jag minns inte. Formgivaren heter Anne Nilsson. Roligt att hitta gamla saker och byta med istället för att rusa iväg och köpa nytt. Idag ska vi handla mat och så tänkte jag testa att göra egen Granola. Hur det blir tar vi i ett annat inlägg. 




Kram Pia

6 kommentarer:

  1. Det ser så hemtrevligt, fint och ”på riktigt” ut hos dig Pia! Ett hem att leva och trivas i, till skillnad från en massa hus jag ser på bloggar och instagram som mest känns som utställningshem där sakerna byts i ett rasande tempo. Då är väldigt skönt och inspirerande att se någon plocka fram 80-tals attiraljerna ur gömmorna! Eloge till dig som visar på hållbar inredning! ❤️ Kram Etta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du. Jag kan ju ärligt säga att dina ord värmer och stärker. Så svårt att vara den man är i bloggvärlden, utan att svepas med och bli en i mängden. En som är likadan som någon annan. Tack igen kram Pia

      Radera
  2. Toppen att hitta gamla fina saker i sitt skåp och inte gå ock köpa nytt så fort man vill ändra. Ha en bra lördag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Håller med dig, man behöver inte handla nytt hela tiden, gammalt är också vackert om inte vackrare, hoppas du har en underbar Lördag. Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Åhhh, en sån lampa har jag också haft. En svart. När jag separerade fick den stanna kvar. Det gör mig ingenting, men så roligt att påminnas om. Du har så mysigt Pia, verkligen ett riktigt hem, som ovanstående också skriver.

    SvaraRadera
  5. Köpte nejlikor på Coop när jag handlade mat i torsdags och lyckades med bedriften att typ alla var av när jag kom hem... Har stagat upp dem med en bunt gamla eucalyptuskvistar från en gammal bukett, En sån lykta hade mamma och pappa på åttiotalet fast en prickig!

    Ha en fortsatt fin helg!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.