söndag 20 januari 2019

Granola och sybarit

Då var det gjort. Första gången som jag gör Granola.

Jag fattade inte riktigt vad det var för skillnad på musli och granola men det är själva rostningen. Jo jag har googlat. 

Hur som haver så var det lätt som en plätt att göra. Fast hur smakade den då? Ha Ha! Den smakade lite bränt. 
Jag hade den för länge i ugnen eller kanske för varmt. 

Jag tror att fåglarna kommer uppskatta den i alla fall. Eller så äter jag upp den ändå. Jaha ja, så kan det gå. 

Sybarit vad är nu det då? Jo det är ett spel som jag hittade på en secondhandbutik. Spelet om livet runt det dukade bordet! 
Sybarit är ett lättsamt och berikande frågespel om sällskapslivets sanna fröjder. Det perfekta spelet till nära och matlagningsroade vänner, och inte minst till den som någon gång undrat om man kan ha svarta manschettknappar till fracken. Mycket nöje i glada vänners lag! 
Innehåller 2 400 frågor om mat, dryck, seder och sällskapsliv. Det kostade bara 40 :- och var nästan oanvänt. Tyvärr har det utgått från Alga.

Själva ordet betyder ungefär njutningsmänniska. Vi hade jätteroligt maken och jag när vi testade det. Lärde oss nya saker och fick gnugga geniknölarna rejält.  

Receptet på Granolan hittar du här

Söndagsplaner har jag inga. Försöker hyra ut ett litet hus som vi har bara. Sedan är det säkert en massa vintersporter på tv. Passar mig perfekt.
Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Den ser mycket god ut i alla fall din granola. Här har vi inget inplanerat heller idag. Ha en fin söndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Mmmm granola äter vi varje dag, kan liksom inte vara utan. Gör en laddning ungefär varannan vecka :-)
    Sybarit låter som ett kul spel, aldrig hört talas om.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Tusen tack för dina kommentarer hos mig! Ja, nyttig mat är dyr, precis som du skrev i kommentaren på min blogg. Jag har nog aldrig kommit hem med en sådan dyr matkasse någon gång....Men jag skulle kanske göra som du och laga till min egen granola. Jag har tänkt det ofta men inte vågat mig på det...Men du, det där är för fint för att bli fågelmat :-) Rör ned det i lite yogurt så känner du inte att de var i ugnen lite för länge. Men beundransvärt. Ha det gott!
    Kram,
    Anneli

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.