torsdag 15 juni 2017

Gammal grind och ett dilemma

Det där med att renovera och fixa till, det gillar ju jag. På jobbet så finns det grindar av säkerhetsskäl och plötsligt så händer det.

 Ja att något går sönder, tex en grind. Om grinden är specialbyggd, som i detta fall för just den öppningen, ja då är det bara att försöka laga och fräscha upp eländet.

 Som tur är så har jag en granne som är hovslagare och tillika smed. Han kan kanske laga det som gått sönder och under tiden så målar jag. 

före

efter
Ja det behövdes kan man lugnt säga. Samtidigt så brottas jag med mina tankar om livets gång. Mitt ibland färg, slipklossar och penslar. Försöker förstå saker som jag inte förstår. Ja ni det är ju jätteknepigt att vara den man är vissa dagar och i vissa stunder. 

Jag har upptäckt en sida hos mig själv som jag inte gillar faktiskt. Jag hatar, eller kanske mer ogillar den sidan och vet inte hur jag ska göra för att bli av med den. Må gudarna förlåta mig om det nu finns några, gudar alltså och må vettet återgå.

 Jag ska försöka bli en bättre människa. Jag ska förlåta och försöka förstå. Alla är värda en andra chans. Eller?  Jag ska också försöka vara tystare och mer förstående. Inte gå på i ullstrumporna. Men jag kan inte låta bli. Mitt dilemma denna vecka. Nja kanske alltid förresten.

Jag är så jäkla öppen och ärlig. Hur ska jag kunna låta bli det? Ska jag ljuga och hymla? Nääää! Men jag ska kanske vara tystare. Ja jag vet ju inte det. Jag vill ju absolut inte såra någon. Mycket att ta ställning till och tänka över.

Kram Pia

2 kommentarer:

 1. Djupa funderingar mitt i pysslet ;-)
  Ärlighet varar längst, har jag alltid fått lära mig. Men ibland är det bättre att vara tyst än att säga sanningen och lögner tror jag man ska passa sig för helt.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Det är alldeles för många människor som knyter nävarna i byxfickorna. Var du sig själv. Sedan får man kanske be om ursäkt någon gång då och då, men det kan man ju göra. Tror du mår sämre själv om du gör avkall på din personlighet.

  Hade jag haft grinden hade jag slängt mig över den och gjort ett korsstygnsmönster. Jag har längtat efter en stor duk att brodera på!

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.