Jag har en tanke om att jag alltid måste förbereda mig. Både på det som ska hända på jobbet eller i vardagen.
Men allra mest när jag ska laga mat. Kanske lite sjukligt, vad vet jag. Vi är ju alla olika. Jag har ju som jag skrivit om innan en erfarenhet av att ta över maten i köket på jobbet när kokerskan inte var på plats. Nu har vi inte tillagningskök längre utan mottagningskök. Men vanorna sitter i. Det gäller att ha ett flöde tänker jag när jag ska laga mat.
Så jag förbereder i god tid för det som ska göras. Måndagens middag här hemma blev en korvgryta med tillbehör som vitkålssallad och lite grönsaks gratäng som blev över från förr. Så jag hackar, strimlar och tar fram det jag behöver. Inventerar kylen så att jag har allt jag behöver.
Sen flyter det bara på. Kan ta en paus innan jag börjar. Känner att jag har kontroll liksom över situationen.
Samma lika med mig. Tar alltid fram allt innan jag börjar. Då slipper man överraskningar som att något fattas. Sen kan det hända att jag byter ut eller lägger till. Men det är en annan historia.
SvaraRaderaKorvgrytan ser smaskens ut!
Kramar från Eva-Mari