söndag 17 mars 2024

Levain och stress

 Ja då var det bakat och klart. Fast jag vet faktiskt inte om det är mödan värt. 

Men jag förstår att surdegsbröd kostar lite mer än annat bröd. Bara tiden i ugnen är ju dyr. Ha Ha! Det blev bra, men den där hårda ytan gillar jag inte. Risk finns att man tappar en plomb. Smular gör det också som bara den. Jag är nämligen allergisk mot smulor, det är sen gammalt. Jag får nog läsa på lite till för om det ska ta en vecka att få lite nybakat bröd så är det inte min grej. 

Jag är ju en person som tycker att rulltrappan går för sakta. Kanske inte så konstigt att man bränner ut sig stup i ett. 



Funderade lite lätt på meditation och yoga för att komma i balans. Finns det tre-minuters tro? 


Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Tycker brödet ser jättegott ut.
    Men om du matar på din surdeg efter hand så ska du inte behöva vänta så länge för att baka nytt bröd.
    Kan bara vara skönt att sätta sig på en lugn plats och blunda ett par minuter.
    Ha en fortsatt fin söndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Mmmm så gott med nybakat surdegsbröd :-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Ditt bröd ser underbart ut...
    Jag har precis jobbat på min surdeg som jag rörde i igår kväll - d.v.s. rörde i mer mjöl - nu mognar degen ytterligare och i kväll lägger jag den i jäsformen - imorgon bitti lägger jag brödet på bakplåt och grädda den i en timme. Den ska vila ett dygn så att den går att äta på onsdag. Jag maler spannmål i kvarnen som jag köpt speciellt för detta ändamål.
    Mitt bröd är väldigt populärt... och ja, det tar mycket tid. Det är därför det skulle ha ett högt pris. Ibland ger jag bort en till vänner.
    Jag blir alltid väldigt glad när någon annan bakar bröd. Som jag sa, ditt bröd ser underbart ut. Jag gillar inte den hårda skorpan heller, men min man älskar den, skorpan.

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.