onsdag 12 oktober 2022

Rapsolja från Roslagen och lite Italien

 Vi brukar besiktiga våra fordon i Norrtälje det gjorde vi igår med. Min bil som hade körförbud är nu redo för nya äventyr. Fast på vägen dit så var vi tidiga som vanligt. 

Vi stannade till på en gårdsbutik som sålde lite allt möjligt. Bland annat kallpressad rapsolja. Både maken och jag gillade flaskans utseende så vi slog till. Hur vi använder rapsoljan är väl ungefär som olivolja fast lite beroende på matens karaktär. Gärna i bakning och dressingar. 

Den kallpressade rapsoljan har en kraftigt gul färg med en naturlig nötig doft och smak av mandel. Rapsoljan har många goda egenskaper och används ofta i krämer då den fungerar uppmjukande på torr och känslig hud. Oljan anses även vara bra mot eksem och inflammerad hud. Ja men nog om den. Fastnade senare på kvällen vid tv apparaten och Weekend hos Zia. Vid foten av Dolomiterna i norra Italien ligger familjen Zias släkthus i Feltre. 

Fantastiska miljöer, djupa och roliga samtal varvas med mat och musik. Under resans gång får de besök av ett gäng kända gäster. Något speciellt väcks i mitt hjärta. Bröder, Italien, vänskap, musik och kärlek. Feel good tv om jag får orda. Fick mitt stressiga sinne att lätta en aning för en stund.


Men bara för en stund för idag kom det ett mejl som fick min puls att gå upp över 100. Mer om det i morgon. Ska prata med polisen först.

Kram Pia

2 kommentarer:

  1. Skönt att få bilen besiktiga, och tur att du påminde mig om programmet för det hade jag helt glömt bort igår.
    Hoppas din puls har lagt sig efter mejlläsningen.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Hörde en intervju med Oscar Zia och programmet. Tack för påminnelsen, hade alldeles glömt bort.

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.