onsdag 6 januari 2021

Samma fast olika

 Vad jiddrar jag nu om då tänker ni kanske. Jo jag bakar igen som aldrig förr. Har väl kommit på snitsen kanske vad vet jag. I dag blev det tre olika bröd fast av samma deg. Några hällkakor, några mini baguetter och så ett formbröd. 

Jag tycker det är gott med lite vallmofrön på. Plötsligt slog det mig när jag tagit det sista i burken att man borde handla på nätet. Jämföra priser och köpa i lösvikt.  Håll i hatten nu... Kilopriset för vita vallmofrö på ica var 625,50. Säljs ju i glasburkar ni vet på 43 gram. 

 

Jag kollade Kryddlandets priser. Där kostade ett kg 290:- och säljs per 100 gram i påse. Jag hoppas det är papperspåse. Ska kolla det. Ok sedan tillkommer frakten på 39:- men om man handlar mycket så lönar det sig. Ja inte bara vita vallmofrön då såklart utan annat också. tex. japansk soja som är 10 kronor billigare  för samma mängd. Bikarbonat från Santa Maria 211.90/ kg. På Kryddlandet 100Kr/kg 

Så ni fattar rubriken nu va? Samma fast olika priser. Jag är inte sponsrad utan ville bara tipsa lite. För mig som bor i glesbygd så är det roligt att hitta smaker från världens alla hörn utan att flänga runt i stan.


Kram Pia

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset, ja vilken skillnad i pris!! Mmm, hembakat bröd är väl för gott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Verkligen skillnad på priset.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.