måndag 11 januari 2021

Alltid i min trädgård

 Det är temat på Trädgårdsfägring vecka 2. Ja nu är det ju inte bara min trädgård så klart. 

Men jag personligen vill alltid ha krasse, jag måste ha petunior, tagetes och pelargoner. 

Sedan odlas det ju en hel här. Lök finns alltid i pallkragarna. Dill och persilja, gurka och morot också. Kål däremot går inte bra alls. Sen försöker jag med tomater men det går si så där. Jamen sallad också självklart.

Chili går jättebra men vi konsumerar inte så mycket. Ja ja det känns långt dit måste jag erkänna. 


Vi har kastat ut granen i helgen eller maken gjorde det i år. Ha Ha!  Vi har nog aldrig haft en gran som barrat så som denna. Nu så är julen över och jag ska vänta lite till innan jag börjar så mina blomsters.

 Februari blir nog bra. Sedan i slutet av Mars så kan de få flytta ut i "nya" växthuset. Oj Oj vad jag längtar tills dess.

Nu borde jag ju vara lite nyskapande så det kan hända att det blir sommardahlia och någon spännande klängväxt också. Man vet aldrig vart det barkar hän.

Kram Pia

5 kommentarer:

  1. Du, eller NI, har alltid så fint i er trädgård! Så många vackra växter. De ser alltid så friska och välskötta ut! Ska bli spännade att se vad ni odlar och sår i år!
    Tack snälla för att du tog dig tiden att "trippelkolla" hur min sida fungerar för dig. Och skönt att du slipper de där hemska bekymren :(
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Ja först ut med granen sen kör vi igång i februari! Bli lätt för många fröer - som vanligt! Man vill ju ha allt!
    Glöm inte den där Dahlian "Fantasia" som var helt fantastisk! Ut med fröerna i en pallkrage och du har en karamellpåse av dahlior i olika färger o former :) Den finns på Impecta...
    KRAM och full rulle framåt Pia!
    Titti

    SvaraRadera
  3. Ja, kål er bare å glemme, blir bare udyr! Og chili blir alt for mye :) I år lagde jeg chilimarmelade, med og uten appelsin. Anbefales! Godt til ost, kjøtt og annet.
    Ha det fint!
    /Irene

    SvaraRadera
  4. Det ska bli kul att se vad du sår för fröer i år.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  5. Härliga val allihop. Jag tycker petunior är jättetacksamma att dra upp från frö. Tyvärr är utbudet lite dåligt ibland. Jag sådde chili och paprika idag. Men sen tar jag det lugnt. Jag har dåligt med bra plats att odla dem vidare på när jag skolat om dem och behöver lägre temperatur.

    Kram, Carina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.