tisdag 20 augusti 2019

Bostongurka

I år har vi fått så himla mycket västeråsgurkor. Roligt! 

Men vi tänkte att vi kanske skulle göra något annat än bara inlagda ättiksgurkor. Kylen är full kan man säga. Ja men bostongurka kanske? Sagt och gjort. Min kollega undrade vad man hade det till. Va? Till korv med bröd, till hamburgare, till hemgjord remouladsås, men passar också till grillat kött, till stek eller vad du vill. Majonnäsgurka, ja men hallå. 

Vi har ju olika matvanor så klart. Det svåra är att få den rätta färgen tycker jag. Men jag lyckades med hjälp av lite karamellfärg och kinesisk soya. Jättegott och så sjukt roligt att göra egen.


 Det finns så många recept att välja på. Vi har gröna äpplen, röd paprika, gul lök och naturligtvis gurkor i vår. Ja senapsfrön också.

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Kul med egengjord Bostongurka! Säkert mycket nyttigare än köpt med alla tillsatser...
    Ni får väl sälja lite gurkburkar ;) :)
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Så kul att ha egengjord bostongurka som är så gott.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Jättefint med egengjord bostongurka, ser helt "rätt" ut!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Så gott - så nyttigt! Du kan du :) Jag är lat och köper min, hm...
    Torsdag och veckan rullar på mot helgen.
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.