fredag 23 augusti 2019

Sova gott

Ofta pratas det om den dåliga sömnen. Många på mitt jobb kommer till jobbet och har kanske bara sovit några få timmar.

 Det kan ju bero på stress eller oro. Man har svårt att komma till ro liksom eller vaknar i ottan och kan inte somna om.  Innan man ska sova så är det kanske inte så klokt att dricka drycker med koffein. Det är ju uppiggande. Många dricker te men tänk på att vissa sorter innehåller koffein. Jag sover också väldigt bra om jag gjort något fysiskt på dagen. Jobbat i trädgården, gått på promenad eller annan typ av träning. Sen var det stressen och oron. Ett sätt kan vara att skriva ner det man är stressad över eller känner oro för. Ta lappen och lägg i en burk. Vi tar det i morgon nu ska jag sova så jag känner mig utvilad när jag ska ta tag i det.

 Jag har tänkt på att när vi har fönstret öppet så sover jag väldigt gott. Vill man inte det kan man hitta bostadsventilation för bra pris. Om man vistas inomhus hela dagen i lokaler med dålig luft så kan sömnen påverkas. Förutom frisk luft vill jag gärna ha mjuka goa kuddar och härliga sängkläder som ska dofta gott. 

Man får hålla kvalster på avstånd, särskilt när man som vi har allergier i familjen. Självklart så ska jag ha ett duntäcke, ett tungt. Det känns tryggt. Man kan ha växter som renar luften också, det är bra för miljön. Tex Gullranka, murgröna eller ampellilja.

 Nu ska jag gå och puffa kuddarna och bädda sängen.

Kram Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina ord och tankar.