söndag 30 juni 2019

Besviken på miljön

I dag så gick vi på café maken och jag. Inte på vilket café som helst utan på ett i vår lilla by som hade premiär i dag. Sommarcafé. 
Just på det stället där jag en gång i tiden hade planer på att öppna för si så där 30 år sedan. Stället är en hembygdsgård mitt i byn. Vackra hus, underbar miljö att vistas på. Man åker liksom i en tidsmaskin 100-tals år tillbaks i tiden. Jag är så spänd och förväntansfull på hur mysigt man fixat till det. I mitt huvud så fanns det ju redan planer som sagt.  Man kan läsa om dom här. 

Vi gick in och där fanns ett bord med diverse termosar. Några vita basic muggar fån Ica maxi och så kändes det plötsligt inte alls tidsenligt eller mysigt. 

Den fina eldstaden mitt i kaffestugan belamrades av sopor och bordet med termosar.  Kvinnorna som jobbade tycktes inte enligt mig gilla läget. Dom klagade öppet på hur stressigt det blev att göra mackor och samtidigt ta betalt.  Sedan snackades det om att köpa in kaffemuggar. Jag sa att det kunde vara fint med koppar och fat i udda modeller så man kan välja vilken man vill ha. Då visade dom upp dom allra vackraste kaffekoppar man kan tänka sig i ett skåp.

liknande dessa
 Men hör och häpnad... dom skulle man inte använda utom vid vissa tillfällen. Hallå! Detta var ju ett ypperligt tillfälle. Utanför så fanns det enormt fula stolar och trista bord. Inga café möbler, inga parasoller. På trappan stod det en vas med blommor, några var vissna. 

Inne i kaffestugan fanns det så fina gamla bruksföremål som skulle vara så underbart vackra med en pelargoner i eller varför inte blommor och dukar på borden? 

Flaggstången utanför var utan flagga. Det var ju för tusan invigning. Nåja! Det där lilla extra piffet saknades tyckte jag. Kaffet var jättegott och klämmackorna också. Det fanns gott om fikabröd att välja på. Men... Jag blev så jäkla besviken på engagemanget. Jag vill ändå avsluta med att det är ett jätte roligt och trevligt initiativ. Fast om man vill ha kunder så får man allt anstränga sig lite mer. 

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Jamen, det nya cafet verkar drivas av folk utan känsla för detaljer. Folk som bara kommit på att man kan tjäna pengar på att sälja kaffe och mackor men helt utan det där konceptet som gör stället omtyckt, omtalat och att folk kommer tillbaka. Jag förstår att du kände dig besviken eftersom du har en vision i ditt huvud. Ett helhetskoncept som passar in i miljön. Man är liksom yrkesskadad som jag kallar det...för vi ser saker som de som driver inte ser. Jag gör samma sak i affärer på restauranger, på hotell och flyg....Ser hur klumpigt folk jobbar och hur de missar massor. Usch det gör ont att se. Det finns en lokal restaurang där jag har lust att ge alla anställda en kurs i service varje gång jag är där.....

    Kramen och ha en fin dag!

    Anneli

    SvaraRadera
  2. Åh, jaa, det är det lilla extra som gör allt! Jag kan reta
    ihjäl mig på att "man" inte fullföljer sitt koncept fullt ut.
    Här fanns det verkligen förutsättningar för det!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Håller med de andra, varför öppna ett cafe utan att lägga tid på helheten. Synd när resten av platsen är så fin. Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Förstår precis vad du menar! Ett cafébesök är så mycket mer än gott kaffe och kaffebröd. Man vill liksom ha "hela" upplevelsen med mysig miljö och det lilla extra! Annars kan man ju fika hemma liksom...;) Nej det där hade du gjort så mycket bättre!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.