onsdag 6 februari 2019

Vegetarisk Tacopaj

Men sådär ja. Ett litet mattips så här på onsdagen. Ganska så gott faktiskt. Självklart kan man använda vanlig nötfärs om man nu vägrar att äta vegetariskt.

Pajdeg
  •  4 dl vetemjöl
  •  0.5 tsk salt
  •  2 tsk bakpulver
  •  50 g smör
  •  1.5 dl mjölk
  • Kan bytas ut mot en nyttigare sort
  • 1 burk kesella
  • msk olivolja
  • nypa salt
  • dl dinkelmjöl, fullkorn
FYLLNING:
  •  2 msk smör
  •  hackad gul lök
  • 1 skivad eller hackad tomat
  •  några svarta oliver
  •  400 g quornfärs
  •  40 g mexikansk kryddblandning, gärna taco
  • Lite majskorn
  •  Några hackade milda feferoni (efter smak)
  •  3 dl crème fraiche
  •  2-3 dl riven lagrad ost
  •  0.5 tsk svartpeppar
  • Gör så här

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller för hand, och tryck ut den i botten och upp på kanterna av en smord en form med löstagbar botten, cirka 22 centimeter i diameter.
      1.  Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min.
      2. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök någon minut. Tillsätt färsen och bryn den några minuter på medelstark värme. Tillsätt kryddblandningen och vatten. Låt alltsammans koka ihop. Ta bort från värmen.
      3. Blanda feferoni, hackade oliver, majs, tomat crème fraiche, ost och svartpeppar. Fördela quornfärsen i pajskalet, därefter crème fraiche-blandningen.
      4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader, 25-30 minuter tills pajen har fått en gyllenbrun yta.
      5. Bildresultat för tacopaj
      6. Kram Pia

2 kommentarer:

  1. Mmm så gott! Tack för recept! Vi äter ju rätt mycket vegetariskt och det är så gott! Man mår faktiskt bättre av det! Eller vi i alla fall ;)
    Men du... är det två småttingar på väg...? =)
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för receptet.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.