Men sådär ja. Ett litet mattips så här på onsdagen. Ganska så gott faktiskt. Självklart kan man använda vanlig nötfärs om man nu vägrar att äta vegetariskt.
Pajdeg
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smör
- 1.5 dl mjölk
- Kan bytas ut mot en nyttigare sort
- 1 burk kesella,
- 1 msk olivolja
- 1 nypa salt
- 2 dl dinkelmjöl, fullkorn
- 2 msk smör
- 1 hackad gul lök
- 1 skivad eller hackad tomat
- några svarta oliver
- 400 g quornfärs
- 40 g mexikansk kryddblandning, gärna taco
- Lite majskorn
- Några hackade milda feferoni (efter smak)
- 3 dl crème fraiche
- 2-3 dl riven lagrad ost
- 0.5 tsk svartpeppar
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller för hand, och tryck ut den i botten och upp på kanterna av en smord en form med löstagbar botten, cirka 22 centimeter i diameter.
- Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök någon minut. Tillsätt färsen och bryn den några minuter på medelstark värme. Tillsätt kryddblandningen och vatten. Låt alltsammans koka ihop. Ta bort från värmen.
- Blanda feferoni, hackade oliver, majs, tomat crème fraiche, ost och svartpeppar. Fördela quornfärsen i pajskalet, därefter crème fraiche-blandningen.
- Grädda mitt i ugnen på 225 grader, 25-30 minuter tills pajen har fått en gyllenbrun yta.
- Kram Pia
Mmm så gott! Tack för recept! Vi äter ju rätt mycket vegetariskt och det är så gott! Man mår faktiskt bättre av det! Eller vi i alla fall ;)
SvaraRaderaMen du... är det två småttingar på väg...? =)
Kram/Maria
Tack så mycket för receptet.
SvaraRaderaKram Carin