söndag 2 december 2018

En ljummen julig sallad

Den blev bra, salladen alltså. En ljummen rödkålssallad som passar jättebra i dessa tider. Juletider. 


Egentligen så ska det vara en smakrik stark korv i men det skippade jag. Men om man gillar det så är det bara att steka på lite bratwurst och banda ner. Vi åt den tillsammans med kyckling. Jag tror att den är god att äta till allt det andra på julbordet. Eller bara som den är med den goda senapsdressingen till.

Sallad till 8 personer:
500 gr rödkål
2 syrliga röda äpplen
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
50 gr valnötter
olivolja
salt
peppar

Dressing: 
3 msk senap
3 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
1,5 dl olivolja

 Strimla rödkålen. Skölj äpplena, kärna ur och skär i bitar. 
Skär rödlöken i tunna ringar. Fräs rödkålen och rödlöken i 2 msk olivolja i en stekpanna ca 3 minuter. Blanda ned äpplebitarna och vinäger. Krydda med salt och peppar och låt fräsa ytterligare några minuter.
Grovhacka nötterna och blanda ned i kålsalladen. Servera ljummen med senapsdressingen vid sidan. 

Senapsdressingen

 Vispa ihop senap, vinäger och honung i en skål. Vispa droppvis ner olivoljan till en krämig dressing.


Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Men jisses så gott det där såg ut. Nu måste jag köpa en bit rödkål vi handlar nästa gång. Tack snälla för receptet och ha en fin 1:advent.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Tack, det receptet passar mig perfekt! Spar det i min receptmapp!

    Ha en fin adventssöndag.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Ooo så gott! Tack för tipset! Tycker det är så gott att ha någon slags sallad som lättar upp all den tunga julmaten.

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.