söndag 25 februari 2018

Spicy hot hot

Söndagsmiddag på Villa Ryttarängen fick bli tacos. Dels för att en viss ung man blir 21 år och tycker att detta är sååå gott och dels för att vi hade många mogna avokados hemma. Guacamole tycker mamman i huset är väldigt smarrigt. Pappan är lycklig när det inte finns vitlök i det han ska äta.

 Det som saknades var den där tacosåsen och tortillabröden. Nu fick jag ett ryck, det måste väl gå att göra egen sås för tusan. Baka eget bröd har jag gjort förr och även blandat ihop själva kryddmixen till köttfärsen. 

Så fram med tomater, lök, chili, svartpeppar, paprikapulver och spiskummin. Egentligen så ska det vara färsk paprika men det fanns inte i kylen.

 Lite salt och socker och en buljongtärning. Svårare var det inte och tänk så härligt det känns att ha gjort det själv. Utan en massa tillsatser.  Vi gillar den såsen som det står hot på här hemma så äntligen fick jag användning av min chili. 

Hot Hot kan jag säga att det blev. Man kan fila lite på receptet, kanske ha lite mer salt. Kanske några stänk äppelcidervinäger.
Hemgjord Tacosås
3 burkar
500 gr krossade tomater färska eller konserv
1 dl vatten
1 gul lök finhackad
1 halv hackad paprika eller 1 tsk pulver
1 buljongtärning kött eller grönsak
½ msk spiskummin
½ msk socker
1 tsk salt
Chilifrukter efter behag
Blanda allt i en kastrull och låt koka i 25-30 min KLART!

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Det lät gott med hemmagjord tacosås och guccamole. Hoppas ni fick en fin kväll! Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Håller med dig att det är alltid mycket roligare och godare när man gjort allt från grunden själv. Tack för receptet ;-)
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Härligt med hemmagjort! Känns fräschare på något sätt.
    Ha en fin vecka!
    Kram, Ann

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.