tisdag 26 september 2017

Vardagsmat

Idag blir det ett litet tips på mat. Wokade grönsaker och ugnsstekt kycklingkorv. Pasta till kolhydratsälskarna i familjen.

 Superenkelt, billigt och jättegott. Jag gillar verkligen kombinationen broccoli till korv. Som man brukar säga, smakerna gifter sig. Det är nog det rökta i korven som smakar så bra till kålsmaken. Morötterna är från vårt eget grönsaksland och broccolin från ICA.

 Ja tyvärr kan vi inte odla kål här eftersom kålfjärilens larv äter upp allt. Jag toppade med lite babyspenat, fantastiskt gott att hetta upp i sista stund. Maken är ju den som lagar maten här hemma vardags vis och som heltidsarbetande hustru så känns det väldigt skönt och lyxigt att komma hem till dukat bord. Fast, Ja jag måste ju erkänna att jag gärna vill ha ett finger med i spelet. Jag gillar ju att laga mat och lägger mig gärna i när det gäller näringsmässigt eller hälsofrämjande. Helt i onödan kanske. För wooow så god mat jag får. 



Kram Pia

6 kommentarer:

  1. mm, ser gott ut! Tack för tips!
    /Gunilla

    SvaraRadera
  2. Gott, gott, gott!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Det där såg smarrigt ut.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Hej Pia,
    Det är så bra med tips på maträtter där man kan använda de grönsaker som är i säsong och därmed billiga. Morötterna kostar 3kr per kg här så de anvånds flitigt nu i både soppor och grytor.

    Kramen och ha en fin dag!

    Anneli

    SvaraRadera
  5. Mums, så gott det ser ut. Måste nog ta och göra det imorgon. Kram Annika

    SvaraRadera
  6. Oj så gott! Enkelt också, det gillas :) Usch det har varit en vecka av oregelbundna måltider och skräpmat, blir så ibland men men...överlever väl det också!
    Ha en LJUVLIG helg Pia.
    Kram Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.