måndag 14 augusti 2017

Snabb Västerbottenpaj med och utan svamp

Kalispera. Japp jag övar på Grekiska. Det är inte många dagar kvar nu tills vi far iväg. Innan det så är det en hel del att fixa med.

 Nu har vi festat i dagarna tre igen. Firat 23, 80, 77 och 29-åringar i familjen. Fantastiskt roligt och välordnat av mina fina föräldrar. Sen ska det visst bli kräftbaluns här hemma plus 60 års kalas så jag bakar lite pajer. Måste erkänna att jag inte längre är så bra på att ha många bollar i luften. Inskolningar på jobbet, kalas till höger och vänster, packning, tvätt, strykning och så planera inför fester som kommer tätt inpå hemkomst. Det snurrar lite i kolan. Jag gör det enkelt. 

Köper färdig pajdeg och påsar med riven ost. Vispar ihop ägg och mjölk och kryddar, steker lite kantareller med lök och vips så blir det snabbt några pajer att frysa in. Maken tvättar, jag stryker. Kaffebryggaren exploderar och livet snurrar på. Idag har jag kramat alla mina söner, min man, pappa, mamma, syster, svåger, brorsdotter, svägerska och en och annan hund. Det stärker.


Kram Pia

4 kommentarer:

 1. Godmorgon,
  Underbart med enkelt! Gott blir det ändå :-) Jag känner som du att det inte är lika lätt att fixa fest för många och ha massor att göra på samma gång, som förr. Jag har inte alls samma energi (eller lust) så det blir oftast enkelt och lite mindre nuförtiden. Vad trevligt att ni skall till Grekland. Det blir väl det perfekta sättet att avsluta sommaren på.

  Kram och ha en fin dag!

  Anneli

  SvaraRadera
 2. Jisses så skönt att ha en resa att se fram emot. Och paj bästa bjudmaten. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Härligt med en kommande resa , njut av den och ha en fortsatt fin dag . Åse

  SvaraRadera
 4. Paj är så himla bra och gott. Skönt med en resa snart.
  Kram mamma c

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.