söndag 25 juni 2017

Turista i Gamla Uppsala

Jag är en aningens rastlös till och från. I dag var det en sådan dag när det liksom kröp i kroppen och jag ville bara hitta på något. Men vad? Vi dividerade fram och tillbaks, ska vi ta kusten eller inte. 

Med tanke på att det blåste en hel del så bestämde vi oss att åka till Gamla Uppsala och besöka kungahögarna samt inta lunchen på Odinsborg. 

Vilket fint ställe och vilken god mat. Fast, ja nu kommer det... 

Vi frös så mycket att vi fick gå in och äta. Vi höll på att blåsa iväg faktiskt. Trist! man vill ju gärna kunna sitta ute och äta så här på sommaren.  

Vi bestämde att vi skulle ta Ulva Kvarn på samma gång. En hantverksby och jordgubbarnas näste en liten bit norr om stan.Där kan man få se forsärlan om man har tur. Det hade vi såklart. Just denna dag var det bakluckeloppis också. Då kom magskrällen. Jisses så dålig jag blev. Katastrof! Svettades och hade så ont att vi blev tvungna att åka hem på stört. Nja vi fick stanna till på en Ica butik så jag kunde besöka kundtoan.

 Nu vet jag inte varför magen kollapsade, det kan vara för att jag åt en fralla, kan vara att jag åt för snabbt eller vad som helst. Maken åt lika mat som jag och mådde jättebra. Borde inte varit fel på fisken. Nu flera, flera timmar senare så är jag bara dödens trött. Men ändå. 

Jag tycker absolut man ska turista lite i Gamla Uppsala om man har vägarna förbi. Tycker också att det är värt ett besök på Odinsborg. Tycker absolut man ska kolla in Ulva kvarn också. Det är ju inte troligt att alla får ont i magen som kommer dit.

Kram Pia


4 kommentarer:

 1. Så tråkigt att ni fick avsluta er dag med ont i magen problem.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Åh, Odingsborg, där har jag varit ett par tre gånger tror jag, men det är nu 19 år sen... Men jag minns ännu deras goda Köttbullar med gräddsås, kan va det godaste jag ätit....tog den rätten varje gång jag var där! ;) Undrar om de ännu har det på menyn månne... ;)

  Trist att bli magsjuk, krya på dig!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Ser riktigt mysigt ut,synd på ont i magen ....
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 4. Nej, vilken otur!! Låter ju som matförgifning, hoppas att du mår bättre nu.
  Jag har lite den där känslan i kroppen idag... att det kryper och jag måste hitta på något!! Regnet fullkomligt vräker ner här.

  Önskar dig en fin vecka.

  Kram Jenny

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.