tisdag 2 maj 2017

Altanhäng!

Kvällarna på uterummet är oslagbara. Att sitta där efter en jobbdag, prata och reflektera över dagens händelser och samman fatta vad som hänt under dagen. 

Jag ledsnar aldrig över den utsikten. Ser öppna landskap, beteshagar och asp-dungar.  Jag ser också naturens skiftningar från stela pinnar till grönskande träd. Ser min trädgård skifta från krispig vinter till grönskande och spirande, blomstrande vår. 


Jag hör fågelkvitter och tänker på hur lyckligt lottad jag är som bor så här. Jag ser knipan som landar i holken och ruvar sina ägg, jag ser ekorren som får ungar, jag ser staren, flugsnapparen och tranans fortplantning. Jag ser kossorna som kommer lunkande en vacker Maj-dag.

Jag blir arg för att sorken eller skogsmusen gnagt av mina tagetes. Men jag trivs som fisken i vattnet. Jag älskar mitt liv på landet. Så är det bara.


Kram Pia



2 kommentarer:

  1. Så härligt med ett uterum! Det skulle jag också vilja ha. Här i Orsa är det dock altanbygge på gång och med utsikt över Orsasjön :-) som ligger 80 steg från huset.

    Ha en fin dag och tack för tipset om att sätta pelargonskotten i jord och dra en påse över. De ser pigga och raska ut :-)

    Kram, Anneli

    SvaraRadera
  2. Härligt med ett uterum. Det hade jag med i huset.
    Kram mamma c

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.