onsdag 9 april 2025

Koka soppa på en spik

Det är väl så man ska tänka i dessa tider? När matpriserna ökat med 20% på ett år. 

Jag kollade i alla fall vad som fanns i grönsaks lådan. Morötter, potatis, vitkål och i frysen fanns det lite broccoli. Det jag köpte var en palsternacka och en purjolök.   Utanför dörren växer det ramslök som jag också använde. Grönsaksbuljongtärning hade jag också hemma.

Det blev en väldans god soppa med hembakt bröd. Hade faktiskt gjort en rödvinbärs paj också till efterrätt. Plötsligt händer det. 


På WWF:s sida läser jag följande: Dagens höga matpriser är ett bra tillfälle att använda kreativiteten för att hitta både billigare – och även mer hållbar mat. För vi måste börja göra matval som minskar belastningen på jordens resurser, klimatet och den biologiska mångfalden.  

De viktigaste förändringarna vi kan göra är att äta mer växtbaserat, äta mindre men bättre kött och att sluta slänga ätbar mat.  

Matsvinn - Världsnaturfonden WWF




Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Det var en god middag och efterrätt som du fixat till.
    Här slängs det väldigt sällan utan vi försöker att göra någonting av det man har i sitt kykskåp.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Spiksoppa är bra mat. Här görs den ofta. För att inte tala om diverse rester som blir som nya med äggstanning. Så gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Mums så gott det såg ut. Ja nuförtiden är det mat efter säsong och vad som finns hemma som gäller. Kram

    SvaraRadera
  4. Soppa är ju så himla bra, och god mat! Och färskt bröd till så är det ju snudd på lyxigt! Och efterrätt på det, lyx, lyx, lyx, som Christina Scollin brukar säga ;)
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.