Jorå det blev strömming med potatismos till middag. Med krösenamos till.
Jag ska erkänna att den strömmingen inte var så bra. Det var kort datum och jag tyckte att jag kunde tjäna en slant. Det var lite dumsnålt. Den var på tok för stor och enligt pappa så var det sill och inget annat. Ja jag köpte lite till honom också.
Sen blev det efterrätt. Den gjorde maken. Han hade sett något på tv som såg gott ut. Persikor i ugn med havretäcke. Det var väääldigt sött och gott. Receptet hittar man här.
Kram Pia
Oavsett storleken på fisken så såg det väldigt smarrigt ut. Även efterrätten som din man stod för.
SvaraRaderaKram Carin
Älskar stekt strömming och potatismos! Synd bara att det osar så väldigt.
SvaraRaderaIbland är man dumsnål. Jag köpte prinskorv med kort datum... vilket jag
inte skulle gjort!
Glad måndag!
Kramar från Eva-Mari
Lingonsylt till strömming är en östgötsk specialitet och jag bor i Östergötland men nej, ingen sylt till strömmingen. Strömming är jättegott men pinfärsk ska den vara. Vår granne rycker strömming på våren, får ganska mycket och hans fru tycker inte om så vi brukar få, en mycket bra affär för oss.
SvaraRaderaKram
Mmmm inlagd strömming är gott, men den ska helst vara liten om du frågar mig.
SvaraRaderaJag har svårt för alla dessa ben, men de mjuknar ju efter ett dygn i ättika och då minsann :-)
Ha de gott. Kram, Catarina
Men åh, den efterrätten ska jag absolut testa! Nästan som knäckig äppelpaj, fast med persikor ;) Tack för tips och recept! :)
SvaraRaderaKram/Maria