måndag 24 maj 2021

Ramslöksolja

 Bäst att ta vara på den rikedom man har tänker jag. Jag testar att göra ramslöksolja.

Det kan man ju säkert ha användning för i kommande grillsäsong. Nu ska vi se, jag plockade in några blad. Skar i grova bitar och stoppade ner i en behållare. På med lite rapsolja, olivoljan var slut och så en nypa havssalt. Rotade fram mixerstaven från lådan och vips så var det klart. 

Bara att hälla upp på en flaska med kork. Ställ i kylen en vecka och sila sedan bort det gröna om man vill. Jag får se hur jag gör. Man måste inte. Det blir bra ändå.

Jag tror att det kommer smaka utsökt till ett gott bröd eller att ringla över en risotto med riven parmesan. Eller varför inte på torskryggen eller det man grillar. Kanske är gott på pizza också. Vi får se.

Kram Pia

2 kommentarer:

  1. Vilken rikedom du har i din flaska!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Tror den blir god till allt de där du rabblade upp.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.