lördag 10 oktober 2020

Ivrig och glad

 Känslan att vakna en lördag och inte tänka på allt jag ska hinna eller på alla måsten. Ja det är en skön, glad känsla. 

Sedan jag gått ned i arbetstid så har jag fått tillbaks ivern och livsglädjen igen. Lusten att göra saker som att läsa tex. Eller måla och pynta, fixa och greja.  

Innan vaknade jag arg varje lördag med en klump i magen för att jag var trött och för att jag kände ett måste med att städa och göra fint. Jag var så otroligt mån om att ta vara på tiden för att sen efter städning kunna göra roliga saker som jag sedan inte orkade. Nu är det inget måste längre utan en rolig sysselsättning.  

Denna lördag ska jag ägna mig åt att lägga golvet i växthuset. Det kommer bli ett pusslande. Sedan ställa in de saker jag ska spara. Det ska stylas och fixas så klart. Sen fotograferas, det fattar ju alla.

 Den där andra presenten jag skrev om i förra inlägget, den ska jag visa er då när jag är klar. Alltså, den är bara så underbart fin. Livet är bra härligt ändå. 

Kram Pia

6 kommentarer:

  1. Så skönt att du gått ner i arbetstid och känner att du fått tillbaka glädjen igen.
    För att vara arg, stressad, ledsen gör en bara utmattad och trött på allt.
    Ha en skön och avslappnad lördag i ditt växthus.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Härligt! Och det gäller att skapa TID...ta den där stunden, den där dagen...såååååå viktigt!!! Du är på rätt väg :)
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Men gud så härligt att du kan njuta av din lediga tid, det är så viktigt :-) Det är faktiskt inte värt att jobba om man är helt död på helgerna och inte kan njuta av sin ledighet.
    Vad SNYGGT det blir med tegelgolvet :-)
    Påminner om en gammal tv-serie som jag såg för läääänge sedan om Viktorianska trädgårdar. I de viktorianska växthusen la de tegelgolv med golvvärme under. De ledde in överskottsvärme i tegelrör som låg under golvet. Så fiffigt.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  4. Alltså vilka fina stenar! Vilket golv det blir! Ska bli kkul att se färdigt.
    Ha det gott
    /Anette

    SvaraRadera
  5. Fint att du hittat din balans i tillvaron nu. Att lägga
    ett tegelgolv måste vara den optimala tillfredsställelsen!
    Så himla kul att pynta växthuset sen!
    Hoppas också att du kommer igång med läsandet också.

    Mys på!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  6. Förstår din känsla! Det är så mycket värt, att kunna jobba lite mindre, och få någon ledig dag mitt i veckan, det tar bort en hel del stress. Jag har ju i många år kunnat vara ledig varje onsdag, vete sjutton hur jag skulle ha fått ihop det annars.... Nu har jag det senaste året gått upp lite i arbetstid igen, är nu ledig varannan onsdag istället. Och den lediga dagen är sååå välkommen och så skön! Den veckan jag jobbar fem idar i rad är jag bra trött på fredagen alltså... Men man måste ju tänka på lönekuvertet också...
    Kram
    Gunilla

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.