tisdag 11 augusti 2020

Baconinlindad kyckling i god sås

Det här är ju bara så gott. Ja jag vet att jag inte brukar äta bacon men man kan liksom tillreda rätten och sedan pilla bort det eller använda kalkonbacon. Bara för att få den där rökta smaken.

  
 Hur som haver så kryddar man helt sonika de tinade kycklingfiléerna med salt och peppar  Lindar baconet runt och bryner på dem i stekpannan. Jag hade lite grillkrydda på faktiskt. Sedan lägger man dem i en ugnsform.  Blanda samman 2 dl eller så mycket man tror det går åt av matlagningsgrädde med curry, en ½ -1 grönsaksbuljongtärning, 1-2 tsk fransk senap, dragon, salt och peppar samt lite chiliflakes. Häll allt över filéerna och så in i ugnen på 225 grader i ca. 20 minuter. 


Servera med klyftpotatis och sallad. Funkar säkert med pasta eller ris också. En kvist färsk timjan på toppen sätter det där lilla extra pricken över I,et.


 Mums! Njut...

Kram Pia

7 kommentarer:

  1. Mums såg gott det lät och såg ut. Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Men så gott det ser ut! 👌🏼Tack, det måste provas!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Mmmmm låter jättegott :-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  5. Jösses, hur gott lät inte detta.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  6. Mums, så gott! För flera år sedan gjorde vi då och då baconlindad kyckling där jag hade snittat en "ficka" i filéerna och penslat i pesto. Sen åt vi någon kall sås till, t ex tzatziki. Också jättegott! Bacon är ju en bra smakhöjare till mat, och man behöver ju inte äta så ofta av vissa saker. På semestern gjorde jag nästan en sån där variant kom jag på, men jag lindade inte baconet utan stekte det i småbitar och lade ner i formen där jag hade förbrynt kyckling och slagit på en sås med bland annat dijon och grädde... Kyckling är så lätt att variera tycker jag!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  7. Bacon som är så gott!!! Kyckling också - en god kombo med andra ord :)
    Fredagskram till dig Pia!
    Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.