måndag 23 september 2019

Barn och barnbarn

Att bli mamma är den finaste upplevelsen jag haft, tre gånger. Så lyckligt lottad. Att vara förälder är inte alltid så enkelt eller så där rosenskimrande som man kan tro. 


Alla som är förälder vet nog det. Sömnlösa nätter, kolik, tänder osv. Sedan trots och tonårsrevolt. Jag som arbetat med barn i nästan hela mitt liv har sett trender. Ja om man nu får kalla föräldraskap för det. Klart att forskningen går framåt och så blir råd och rön nya. Som nybliven mamma så litade jag mycket på min mammas erfarenhet och kunskap. Jag tog till mig av det. Jag var så glad att hon fanns nära och kunde avlasta mig lite. Ja fast jag inte ville för man vill ju klara av detta galant på sitt eget lilla sätt. Hur som haver så var hon ett stort stöd för mig. Vi hade ett så bra samarbete om man nu kan säga så. Nu bodde vi ju nära så det kom sig naturligt. 


Nu när jag fått barnbarn som bor långt bort så är det inte samma sak. 
Det känns lite jobbigt för jag skulle så gärna vilja vara just ett stöd och en avlastning så som det var för mig. Det känns lite märkligt. Klart att vi kommer lära känna varandra med tiden. Milli, Ivar och jag. 


Den här helgen var dom på besök samtidigt,  alla mina barn med respektive var på plats runt middagsbordet. Jag ska erkänna att jag blev lika trött som dom här gullungarna. Ha Ha!

Det hade sin förklaring för jag blev så dålig i magen trodde min sista stund var kommen. Med facit i hand så är det magsår. Inte så att det kom som en överraskning, nej krångelmage har jag haft i hela mitt liv. Nu vilar jag och medicinerar.
Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Men så mysigt att kunna ha familjen samlad på det där viset :-) Men så himla tråkigt att du fått magsår, hoppas att din medicinering hjälper och att du snart är på bättringsvägen.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Usch, magsår är inte å leka med, hoppas verkligen att medicinen hjälper dig. Så mysigt ändå att få rå om hela familjen. Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Vilken mysig helg du/ni haft.
    Men så tråkigt att du fått magsår. Hoppas nu din medicinering hjälper dig och du mår bättre snart.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Barnbarn kan njutas mer av om man inte har dem dagsnära. Hellre kvalitet än kvantitet, du vet!

    Njut vidare!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.