söndag 3 februari 2019

Upprustning i lillstugan

Här sitter jag och funderar på hur vi ska göra där nere i lilla huset. Jag klurar lite på om jag ska måla väggarna och kanske ha en fondvägg i vardagsrummet. 

bilden lånad från bimago.se/

Likaså i sovrummet, det som syns längst in. Det rummet är väldigt litet så jag letar tips på hur det ska kännas större. Ja hur man ska tänka liksom. 


Först när jag såg förödelsen så blev jag alldeles matt. Kände att jag aldrig kommer orka alltsammans utan leja bort det. Men det kostar mer än det smakar. Jag tror nog att jag eller vi tillsammans ska greja detta. Nu tycker jag att det ska bli lite kul också.Ja nu när jag lugnat mig lite. Att ha projekt på gång är bra för mig.

 Så här såg det ut innan, ja när det var nytapetserat förra gången. Kanske det skulle bli finast att bara måla. Vad tycker ni. Hur skulle ni gjort? Jag är glad för alla tips och idéer.
❤️❤️❤️
Matrummet har ju träpanel så den får vara kvar. Lite färg på den så känns det fräscht igen.

Ser ju att det skulle bli väldigt fint om man målade taken i matrum och kök. Ja och fönsterbrädorna i samma färg.



Före och efterbilder på köksluckor.
Så här såg dom ut när jag hämtade dom.

 Så här ser dom ut nu. Dom blev väldigt fina och jag är så glad att det gick att fixa till dom. Nu är det bara resten av köket kvar. Alla lådor ska slipas och målas och väggarna rollas. 

Köket innan uthyrning.
Skulle gärna vilja byta bänkskivan i köket också. Sätta dit en ny diskho med avrinningsyta.
Är glad att IKEA har prisvärda diskhoar och bänkskivor. Ja vi får se hur det blir och vad budgeten tillåter. Vi börjar renovera i Mars. Kanske vi får tummen ur att fixa vårt gästrum i samma veva.

Kram Pia

5 kommentarer:

  1. Klart att ni kommer greja det där själva! Ni är ju kreativa människor båda två! och precis som du säger så tror jag att det är bra för dig att ha projekt på gång! Men har du renoverat luckorna själv, NU? Supersnabbt ju och snyggt!
    Jag skulle nog bara målat alla väggarna i en väldigt ljus nyans av grått, (den tredje eller fjärde på din färgskala-bild) om du inte vill ha vitt som kanske är det som förstorar bäst. Det är ju billigare med färg än tapet... Taken skulle jag också passa på att måla i vitt, det kommer göra jättestor skillnad! Och behåll panelen, men fräscha upp den. Håller med om att det skulle vara snyggt med en lite "lugnare" bänkskiva med mera diskbänk.
    Det kommer bli bra det där, det är jag säker på! Hoppas du låter oss följa renoveringen på bloggen!?
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Jag tror också att ni grejar det! Jag skulle betsa taket i vitt, så att det blir ljusare men att man ändå ser ådringen på träskivorna, sen håller jag med om diskbänken, en "lugnare" bänkskiva och ordentlig diskho blir jättesnyggt. Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Klart ni fixar detta. Så fina köksluckorna blev. Taken vitmålade skulle göra mycket. Kommer bli så fint när ni är klara. Hoppas ni får tag i bättre hyresgäster också.
    Fortsatt trevlig vecka önskar jag dig.
    Kram Tummelisa

    SvaraRadera
  4. Vad fina luckorna blev! Bra jobbat! Jag skulle ha målat kökstaket vitt, mörka tak förminskar ju! Men annars skulle jag nog måla väggarna i en ljus grå färg, vitt är kanske snyggast men också lite mer ömtåligt, om man skall hyra ut tänker jag, folk är ju inte så aktsamma som vi ju blir varse både du och jag...
    Förstår din känsla, att det ändå är lite kul med projekt, sån är jag med!
    Ha det fint!
    Gunilla

    SvaraRadera
  5. Luckorna blev ju kanon :-) Kommer grå bra det här!
    Måla så mycket som möjligt vitt,enklare att underhålla och det ser större ut.
    Lycka till och ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.