Tjingeling!
Nu tänkte jag slå ett slag för vegetariskt. Japp! Den här bolognesen är så himla god och enkel att göra.
Varför den är prisvärd är för att köttfärs som man vanligtvis använder kostar mycket mer än 1½ dl. belugalinser. Om man brukar använda quornfärs eller annan vegetarisk färs så blir detta mycket billigare och smakar bättre tycker jag.
Jag ska ge er receptet och garanterar att ni kommer tycka om den. Idag ska den vara i en lasagne men det smakar lika bra till pasta. Jag har testat detta utan att berätta att det inte var lasagne med vanlig köttfärssås. Alla tyckte det var gott och fattade ingenting.
Receptet kommer här.
Du behöver:
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
rapsolja att steka i
1,5 dl svarta belugalinser
500 g krossade tomater
2 dl crème fraîche eller 1 dl grädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
basilika eller oregano
1. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs allt i olja en kastrull och tillsätt linser, krossade tomater, crème fraîche, vatten, buljongtärning, balsamvinäger.
3. Låt puttra under lock på glänt i 25 minuter eller tills du tycker att linserna har fått bra konsistens. Mixa såsen med stavmixer, eller låt koka en stund till för en mosigare konsistens. Tycker du att såsen är för fast, späd med mer vatten.
4. Smaka av såsen med salt, peppar och basilika/oregano och servera med pasta och parmesan.
Kram Pia
Det här måste jag prova. Tack för receptet.
SvaraRaderaKram Carin
Tack för receptet! Måste nog ta och prova detta, jag har en "unge" som är mycket kräsen, skulle vara roligt att prova om hon märker nån skillnad.... och jag vill ju äta mer vegetariskt så detta lät ju toppen!
SvaraRaderaKram Gunilla