fredag 28 december 2018

Ta vara på torra...

..lussebullar.

Åh jag älskar saffransbröd i alla former. På dagen innan julafton så kom sonhustrun med en påse lussekatter. Stolt eftersom det var hennes första gång. Nu råkade dom inte bli uppätna alla (vilket inte berodde på smaken utan på allt annat man äter)  men då gjorde jag skorpor. 

Mums! Inget får förfaras liksom. Man kastar inte lussekatter hur som helst.

Så här gör man:
 Skär upp lussekatterna i små skivor och torka i ugnen i 150 grader ca. 25- 30 min.   Enkelt va?

 Smakade extra gott med lite smör på. Kan tänka mig att lite Philadelphia ost också kan bli bra. Nu kör vi fredagseftermiddag. Det betyder ett glas bubbel så småningom. 
Dagens motion blev en PW, skidmusklerna fick vila idag. Behövligt kan jag lova.



Kram Pia

5 kommentarer:

  1. Tänker på mormor och hennes skorpor. Hon gjorde precis som du. Inget fick förfaras.
    Torra brödkanter blev ströbröd, hon malde dem i en köttkvarn som alltid var redo i
    skafferiet. Och ibland fick jag mala. Efter alla år av slöseri är vi på väg tillbaka
    till sparsamhet och naturligt tänk. Nog är det bra!

    Ha ett fint slut på året.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Min farmor gjorde detsamma med gamla bullar och vetekransar. Hur bra som helst.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Men så gott, med bregott på!! Mmmmmmums!
    Kraaaam Kate

    SvaraRadera
  4. Åhhh, bullskorpor :-)
    Fasen vad jag saknar dem, eller kanske det är mormor jag saknar :o Men i alla fall, min mormor gjorde alltid skorpor på gamla bullar :-) Så himla gott och perfekt med lite smör på, gärna extra saltat om man ska vara syndig ;-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  5. Ja saffran är ju bara det godaste! Bra tips där och saffran och bregott kan ju ALDRIG bli fel ha ha...
    Kramis från Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.