onsdag 26 december 2018

Röja och rensa.

Samma sak varenda år. Så fort julafton och annandagen är över så vill jag bara ta bort alltsammans igen. Bort med tomtar och allt som påminner om julen. 

Nej jag ska inte göra så, det ska få stå ett tag till. Fast nu till rubriken. Röja och rensa. Jag måste ta tag i det snart annars kvävs jag av alla prylar och pinaler. Sen var det ju det att jag är en ekorre. Jag sparar på allt. 

Ja på allt från dukar, gardiner, kannor, böcker, kläder, leksaker ja allt. Så frågan är hur jag ska göra? Kasta saker som det inte är fel på blir svårt. Sälja? Nja vem vill ha liksom. Skänka till bättre behövande? Samma sak där, jag tror att ingen vill ha. 

Men jag kan ha fel. Sedan var det en sak till. Jag måste orka ta tag i det också. Bläääähhh! Usch så tråkigt. Det är nog därför det aldrig blir av.  Nix jag åker hellre skidor, sitter i soffan och myser eller ojar mig över allt som borde göras. Vilket I-lands problem va.


Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Jag tror säkert att tex Lions eller Erikshjälpen gärna tar emot det du behöver rensa bort. Förstår dock känslan av att annat är roligare än just rensandet. Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Redan annandag jul och plockar bort mina tomtar, men resten får minsann vara kvar. Jag tänker njuta av vårt juliga hus under hela ledigheten :-)
    Men rensa det ska jag göra, garderob och vindar ska röjas. Det gäller att passa på när man är ledig. Men först en långpromenad i solen :-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Jag behöver också rensa och röja. Inte tomtar, de får vara kvar till efter nyår iallafall. Men allt annat som jag envisas med att samla på mig.

    SvaraRadera
  4. Jag får vänta med att plocka bort tomten och dom andra småpryttlarna tills vi är hemma igen. Någon stor samlare har jag aldrig varit. Jag är däremot en kastare på både gott och ont. Har hänt att jag kastat saker som hade varit bra att ha ibland.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.