tisdag 27 november 2018

En guldfärgad och grön jul i år.

Jag har gott om tid här nu i soffhörnet att tänka. Tänka på hur jag vill piffa upp julen liksom. Kanske grönt skulle vara fint. Grönt och guld. Ja jag vet att det var 2017 som man skulle ha det så.

Japp så får det bli i alla fall. Jag vet ju 
vad jag har i skåpen. Gröna gardiner, panellängder med glittriga guldtrådar på sidan. Kommer matcha julgranen och dom guldfärgade kulorna perfekt.

Mörkbrunt skåp med ljus och vaser ovanpå.
Bilden lånad från Allt i hemmet
Jätte omodernt men det struntar jag fullkomligt i. Ja med panelgardiner alltså. Ha ha! Till detta passar ju dom gamla filtarna som har lite grönt i sig och rött. 

Ja för rött kommer det också bli i lagom mängd. Kuddfodralen som jag har sedan gammalt har ju lite grönt i sig också, ja och rött.  

Jag återbrukar det jag har. Hämtar in mina mossgröna ytterkrukor från växthuset och den guldkopparfärgade stjärnan för värmeljus.


 Mysfaktorn kommer ändå trots att det inte är spritt nytt i soffan eller i fönstren. Så är det bara.

Kram Pia


7 kommentarer:

  1. Grönt blir ju jättemysigt till jul, önskar att jag hade lite mer åt det mossgröna hållet, men, men ........ Ett annat år kanske ;-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Tycker det låter snyggt och fint i mina öron. Man måste inte följa alla trender som är med färger och gud vet allt. Återbruk är dessutom toppen, så man slipper köpa en massa nytt med.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Grönt och guld är ju så vackert ihop till julen! Strunt i trenderna och kör på det ni trivs med. :)

    Kram Nina

    SvaraRadera
  4. Hej Pia, Det låter som en jättebra kombination och kommer att bli superfint och mysigt. Grönt är en sådan lugnande färg tycker jag. Vad fint att du återbrukar för det betyder att du har gjort bra investeringar som håller i tiden. Klassiskt! Jag skall också bara använda sådant som jag redan har och sådant som naturen ger mig. Det är så skönt att slippa stressa runt och leta efter nytt i affärer och spendera en massa pengar. Kramen och ha en fin dag! Anneli

    SvaraRadera
  5. Ha ha...jag kunde inte skrivit det bättre själv. Precis så är det ju. "Man tager vad man haver" gällde visst matlagning men det passar utmärkt i inredning och pyntande. Man gör det ju för sin egen skull. Jag gör precis som du, plockar runt, tar fram gammalt, gör om...
    Hoppas du mår bra och känner dig mindre stressad. Jag vet precis hur det är. Jag har nu gått i pension, ett år tidigare och mår så mycket bättre. Den där "duktiga flickan" som alltid ställer upp och är ambitiös blir med tiden lite sliten. Var snäll emot dig själv!!!
    Kram RosMarie

    SvaraRadera
  6. Jag tycker grönt och guld låter alldeles förträffligt! Speciellt eftersom
    du redan har alla ingredienserna hemma! Jag är så sparsmakad (eller tråkig),
    byter inte gardiner eller lägger på juldukar. Hyacinter, stjärnor, kottar
    och glögg räcker för mig!

    En fin torsdag önskar jag dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Grönt är alltid snyggt. Själv så är jag nog den mest otrendigaste julpyntaren i världen för här blir det rött och massor av tomtar som alla år innan :) kram Eva

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.