söndag 6 maj 2018

Vita stolar igen och gratis böcker.

När energin och lusten  återkommer kan det hända att man blir lite väl ivrig. Man tror att man är superkvinnan No: 1. Så efter att ha sett länge nog på mina vita stolar som trots all min slit och noggrannhet ändå ser ut så här efter 4 år. Jäkla skitfärg! Kan kanske bero på att jag slarvat och låtit dem stå ute hela vintern. Ha Ha!

 Här kan man läsa om hur jag gjorde då. 
Japp nu skulle dom bli fina igen tyckte jag. Några av brädorna var så ruttna att dom måste bytas ut. Jag sågade till dem och så skrapade jag bort färgen som satt löst och slipade med slipkloss denna gång. Sandpappret till slipmaskinen var nämligen slut.

 Jag använde en vattenbaserad oljefärg som torkar fort. Hade en ½ burk hemma. Det gick väldigt lätt och smidigt. 

Sedan var det dax att handla lite middagsmat och utanför vår butik var det bokbytardag. Jag fick med mig dessa två helt gratis. Passande va? 

Spännande läsning och roliga saker att lära sig. Jag får aldrig nog av kunskap liksom.

I höst ska jag lämna ner böcker som andra kan få nytta av.  Där tog emellertid krafterna slut och det blev solstol och rosé vin sedan. 

I dag ska jag göra klart och skruva i alla skruvar ordentligt. Kanske ta tag i en rabatt också. Vi får se hur länge krafterna varar. Men jag tycker det roligt, jättekul faktiskt.


Kram Pia


5 kommentarer:

 1. Den blev som ny igen din stol och bra med bokbytardagar.
  Ha en fin söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är! Jag gick in och läste på ditt inlägg vid förra målningen, och min kommentar då passar ännu... jag har ännu inte tagit tag i mina fyra grythyttan som står här hemma, nu värre än nånsin.... Men jag har helt enkelt inte lust att skrapa och fixa... kan du inte komma hit? ;-)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Åhhh vad snygg stolen blev, som ny igen :-) Härligt sommargung i den!
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt att måla om och se något förvandlas till något jättefint?! Duktig du är. :)

  SvaraRadera
 5. Hej, ja tänk vad lite färg kan göra.. Jättefint blev det, som nytt! :-)
  Du verkar dras med en himla massa sjukdomar, din stackare.. Hoppas det blir bättre snart för sådär kan du inte ha det..!!

  Kraam Therese.

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.