måndag 21 maj 2018

Kvällspyssel i Maj

Halloj där!

 Nu har jag boostat självkänslan lite. Alla era fina komplimanger och "uppmedhakan önskningar" gör sitt till. Tack!

Trädgårdslivet är väldigt intensivt i Maj månad. Ja det gör ju inget eftersom jag tycker det är roligt men hur roligt jag än tycker det är så orkar jag bara till en viss gräns. Vattna plantorna i växthuset är prio ett efter jobbet. Ja annars dör dom ju det fattar ju vem som helst. Snart ska det planteras i dom blåa urnorna.  

Sen är det ju njutstunden, den när man sitter och tokglor på allt det vackra och på kossorna. Ha Ha, ja dom är också vackra, på sitt sätt. Går ju inte att jämföra med syrenerna kanske. 

Bildresultat för jordgubbar och glass

Sen när man varit på kalas och ätit jordgubbar, glass och rabarberpaj. Absolut så måste jag ju smaka och få lite dåligt samvete eftersom glass, rabarberpaj och vaniljsås inte är så bra när man är en WW. Ja sen var det så sitter man en stund till och bara tokglor igen innan man plockar ihop dynor och gör lite kvällsfint där ute. 

Stänger växthusdörren och laddar inför nästa dag. Borstar bort en massa pollen och önskar att det snart ska vara över. Ja med pollen alltså. Inomhus är det väldigt mycket damm och annat konstigt på golven. Dammsugaren åker fram och det känns lite fint när jag är klar. Maken plockar ur och i diskmaskinen och så plötsligt är måndagen över. I morgon är det en ny dag, en alldeles särskild dag. 


Kram Pia

5 kommentarer:

 1. Heja heja....nu tar vi nya tag...va härligt att du har bosatt dig lite...
  Å man FÅR fika på kalas...själv har jag ätit en massa massa kolor i kväll... det var ju inte alls så bra förstås...men det struntar jag i... för i morgon är det ju en annan dag...;) Kraaaaaam

  SvaraRadera
 2. Hej Pia,
  Ja, nu får man verkligen springa runt och vattna...
  Vad skönt att du mår bättre och vilka fina bilder du bjuder oss på. Ni bor verkligen i en mysig miljö. Jag läste ditt inlägg nedan om det där med självkänslan...Jag tror att vi måste sluta att jämföra oss med andra, på riktigt alltså, och börja tycka om det vi själva har, den vi är och hur vi ser ut. Vi är unika och värdefulla och helt perfekta som vi är och därför skall vi inte låta vår egen dåliga självkänsla trampa ner oss. Sedan måste man förstå att människovärdet sitter inte i det ytliga yttret, det sitter i hjärtat. Detta måste jag ständigt säga till mig själv och när man väl lyckats att intala sig själv så skall man bara slappna av och njuta av livet och av spännande möten med andra.

  Ha en toppenfin dag!
  Kramen, Anneli

  https://nouw.com/franglamtilldamm

  SvaraRadera
 3. Mycket man måste göra när man harträdgård med en massa vackra blomster i. Klart man får synda någon gång annars blir det bara tråkigt.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Ja det är mycket att pyssla med i trädgården den här tiden...men värre blir det hos mej när vi flyttar ut till torpet, då sätter jag igång med blommor och möbler på uteplatsen. Här hemma är det lugnare...förutom i växthuset förstås...men där är det så gott som klart ;)
  Ha en fin vecka !
  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart att sitta ute och njuta av allt fint, jag tycket allt att kossor är söta ;-) kram Eva

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.