söndag 25 mars 2018

Kyl & frys samt gamla tapeter

Då var det äntligen på plats, den nya kylen och frysen. Jag väntade ut ett bra pris.


Kylskåpet har varit knasigt från långt innan jul. Temperaturen har inte velat sjunka utan varit ca. 10-15 grader. En stor isklump har bildats inuti i skåpet som gjort att man ändå kunnat ha mjölken nära den. Mycket av maten har fått stått ute på altanen väl inkapslat mot små objudna gäster. Frysen funkar men får flytta ut i garaget som reservfrys. Bakom kylen och frysen så finns det en liten historia. Den om vilka tapeter det funnits i detta rum genom tiderna.  

Jag gillar den här med vinbär och fåglar.  Minns att den lyfte rummet när jag valde den och flyttade hit för många herrans år sedan. Ja första gången alltså jag har ju bott här två gånger. Då hade jag en matgrupp i mörkbetsad ek och så bokhyllan Ivar. 

Tapeten med rödklöver eller vad det nu är valde bror min och svägerska när dom bodde här ett tag. Det här utrymmet har ju inte alltid varit köket utan mer ett allrum/matsal innan ombyggnationen 1995. Alltså är stommarna i köket och köksluckorna 23 år gamla. Wooow! Då tycker jag nog att dom är bra faktiskt. IKEA kan också.  
Jag väljer att spara tapetresterna här bakom. Det syns ju ändå inte. Roligt för framtiden. 

 Så härligt att få fylla kylen och frysen. Få ordning igen och slippa springa ut varje gång man ska ha något. 

För att vi enklare ska hitta i frysen så har jag printat ut små lappar så man vet var man ska leta eller lägga saker man ska frysa in. Ordning och reda! 

Hur har ni det i frys och kyl? Är det ordning eller kaos. 

Kram Pia

5 kommentarer:

 1. Så skönt att fått ny kyl och frys. Roligt det där med tapeter som suttit där innan. I min frys är det nog mest kaos på grund av att den är liten. Inte många lådor att fylla i.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Jättesnyggt och krispigt med ny kyl och frys. Vad härligt med nystart på det området. Och toppen att du kunde få det till ett bra pris.
  Oj, så kul att se alla gamla tapeter genom tiderna. Lite av husets historia.

  Ha en fin söndag!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
 3. Men vad skönt att ha fått till det med kyl och frys, ett elände när det inte funkar som det ska. Rent, snyggt och prydligt ;-)
  Det är så skönt med ordning och reda, så att man hittar. Vi har ju bara kyl i köket, sen har vi två extra kylar och frysar plus en frysbox i källaren. Behövdes på den tiden barnen bodde hemma och vi köpte halva djur år gången.
  Kul att du sparar de gamla tapeterna, alltid kul för nästa generation som flyttar in.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Skönt med ny kyl och frys. Kanske ändå har gått bra när det har
  varit så kallt ute.
  Fin kväll.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Så skönt o få ordning på sakerna igwn, tycker du varit tålmodig länge!
  Jag har väl lite sisådär ordning... i frysen blir det lätt oordning, det skall jag erkänna. Bättre ordning i kylen.

  Ha det gott o njut!
  Kram Gunilla
  Rosor o ruiner från mobilen så det går inte att logga in?

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.