fredag 14 juli 2017

Sköna skor.

Vissa saker går aldrig ur mode. Som espadrillos tex. 
Pieces
Dom har ju funnits sedan 1300-talet.  Jo det är sant i alla fall så står det så på Wikipedia och då är det ju nästan sant. Fniss! Hur som helst så skulle jag berätta att jag faktiskt hade espadrillos när jag var tonåring, det var ju inte så längesedan. Ha Ha! Jag minns att man skrotade runt i dom jämt och även om det var lte blött. Sulan sög ju upp vattnet , sulan som enligt tradition ska vara gjord av esparto som är ett slags gräs. 
Ja då kan ni ju tänka er så tunga de blev. Nu har ju espadrillos en gummisula oftast vilket är praktiskt måste jag säga. Idag så äger jag inga men blir faktiskt lite sugen på att köpa ett par. Nu är ju priserna inte heller som dom var. Jag minns att jag köpte mina på Indiska för ingenting, kanske 25 kronor.1. HERE - gray / 2. HERE - Zign black / 3. HERE - Kanna / 4. HERE - Silver /

    This post contains adlinks from Adviral

4 kommentarer:

 1. Jo, man hade ett par stycken när man var tonåring. Nu finns dom t.o.m i skinn.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 2. Ha ha ja just det...kommer ihåg när de blev blöta och vägde ton på fötterna!! Ja tänk att allt går igen som man säger...
  Liiiite väl platta att gå i tyvärr :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig haft espadrillos, för jag vet inte om jag tyckt det varit direkt snyggt...? Men så helt plötsligt så köpte jag ett par förra året för halva priset från Lexington. De är randiga i blått och vitt och de är ju faktiskt hyfsat sköna att ha på fötterna! Vet fortfarande inte om jag tycker det är snyggt egentligen... ;) Men de är helt klart somriga, så ja... de är okej ;)
  Än en gång... vilket fantastiskt bröllop ni ordnade Pia! Underbara bilder! Men förstår att du känner dig trött efteråt, det blir liksom så att luften går ur en efter sådana här tillställningar, kan jag tro..
  Hoppas ni hittar rätta känslan för att dra ut med husvagnen. Om inte annat så gör ni nog det när ni kommit iväg!
  Kram och ha en fin helg!
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Nog kommer jag ihåg dessa slitna halvtrasiga espadriller som min mor inte tyckte var de tjusigaste skorna precis. men sköna tyckte jag de var. Mest tror jag att jag hade dem utan hälen och bara stack in foten i dem. Kommer också ihåg de där platta sakerna med remmar och en för stortån. Vi kallade dem Jesustofflor. Idag är dessa skor no no för mig. Får bara ont i fötterna, så nu är det foträta och fotvänliga skor som gäller!
  Ha en fortsatt skön semester!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.