torsdag 3 maj 2018

Våren, vikten och viljan

Tjingeling!

Här är man uppe i ottan. Ja eftersom jag sov typ halva dagen i går så kan jag inte sova mer nu. Ute skiner solen och det gör att jag blir gladare. Tar en liten sväng i trädgården som förövrigt ser bedrövlig ut. Ogräs, gamla löv och annat som jag får ta tag i sen. Fast det blommar ändå faktiskt. Jag väljer att bara titta på det som är fint. Det plussar också på glad kontot. 

Något som jag inte är så glad över är den där vikten som bara går åt fel håll. Nu har jag skrivit in mig på Viktväktarna. Crazy va? Ja eftersom det räknas som friskvård så betalar företaget. Annars hade det inte gått även om det var 40% billigare än vanligt. Nu vill jag verkligen ta tag i det och om man inte vill så går det inte, så är det bara. Varendaste liten sak jag stoppar i munnen ska registreras. Ibland kan man behöva lite hjälp på traven även om man vet precis hur man ska göra. 

På vårdcentralen igår så läste jag en folder om egenvård vid förkylningar och virus. Samma sak här, man vet egentligen vad man ska göra men man kan behöva lite hjälp ändå av proffsen. Att röra på sig utan att bli andfådd var att rekommendera. Fast inte motionera eller idrotta. Jisses jag blir ju andfådd av att bara bädda sängen. Jag är på bättringsvägen sa läkaren. Fortsätt med hostmedicinen och stanna hemma veckan ut och sen var det inget mer med det. Jag ska vila men inte nödvändigtvis ligga i sängen, röra på mig men inte motionera.  

Vad betyder det? Ska jag sitta på en stol och dingla med benen kanske? Ha Ha!  Det kostade mig 150:- igen.
Strunt samma nu ska jag se ljust på framtiden, äta mig mätt på nyttigheter och komma i sommargarderoben. 


Kram Pia

4 kommentarer:

 1. Hmmm, det där med viktväktarna är inte min grej, bara namnet vet du ;-)
  Trist det där med dina eviga basilusker, men jag tror att om bara värmen och solen kommer så ......
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Hu, jag borde också... har ett medlemskap på Vv som tickar pengar varje månad, men det blir liksom inte av att sätta igång igen. Jag är för lat och så tycker jag för mycket om mat och godsaker... Haha. Heja dig! Pepp pepp! Om du kan så ska jag nog också ta och försöka igen.

  SvaraRadera
 3. Det är svårt det där med dom där extra kilona som gärna kryper på en när man passerat en viss ålder. Jag försöker röra på mig och tänka på vad jag stoppar i munnen. Men tänker även kalorier in motionera lite mera om dom ska bort (som inte alltid är så lätt) Men all kred till dig :-) Heja, heja
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Viktväktarna är den enda metod som fått mig att gå ner 13 kg. Tre av dem
  har jag gått upp sen 2006 men det tar jag som trivselvikt nu! Efter Vv äter
  jag nyttigare, mindre men oftare. Man får inte svälta sig. Lycka till med
  din Vv-resa! Och så tycker jag att det är dags att du blir frisk nu!!

  Kramar och trevligt solig och varm helg!
  Eva-Mari

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.