söndag 22 april 2018

En resa i tiden

Hejsan!

Vi åker ändå, sa jag till maken. Men orkar du då? Jadå i med Alvedon och du kör. Blir det jobbigt så åker vi hem igen. Det är utomhus så jag smittar inte och jag ska ju bara titta. Det är inte jobbigt. Ja så då for vi tillbaks till vikingatiden. 

Äldsta sonen är med och ordnar en heldag med bland annat stridsuppvisning, vikingatida mat, lekar och hantverk ute vid Gamla Uppsala. Klart man måste kolla då.  Det kändes mysigt att vandra runt lite där bland grytor, mat och hjälmar. Efter en stund blåstes det i ett horn, nu skulle det bli strid. 

Nu är jag ju ingen vän av våld men det här är mer som en lek eller motionsform, ja vilken kampsport som helst. Mycket tjyv och rackarspel. En av kvinnorna som var med och slogs skrattade varenda gång hon "dog" Barnen som var där och tittade tyckte detta var rysligt spännande. Ja jag tyckte också det. Ha Ha!

Fast nog känns det lite märkligt att se sin son dö i strid si så där en fyra, fem gånger på raken. Ha Ha! Ja han reste sig från det döda och fotade sin pappa när han provade en hjälm. 

Vi fick smaka på böngrytan som det var ramslök, rovor, äpplen och vita bönor i. 

Det var väl ungefär vad jag orkade med. Efter en timme var vi på väg hem igen. En upplevelse rikare och gladare och lite friskare. Om man vill veta lite mer så kan man kolla in  Ulls vikingars hemsida. Klicka härTa gärna tillfället i akt för om två veckor är det dax igen. Då kommer dom tillbaks till Gamla Uppsala högar.

Kram Pia

3 kommentarer:

 1. Ibland behöver man lägga fokus på annat när man är sjuk. Flytta fokus liksom. Hoppas det hjälpte!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Tur det finns Alvedon, så ni kom iväg och tittade på detta.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Häftigt och spännande... Tacka alvedonen för det!! Kyakramar från Kate

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.