lördag 9 december 2017

Sappar mellan tv och spis

Tjabba! 
Ja ni hur mörkt kan det vara egentligen? Lördagen har varit seg som kola. Mamma är tyvärr på sjukhuset igen och jag försöker att se ljusglimtar. Slår på tv:n och kikar på vinterstudion. Där får man åtminstone se lite snö och sol.

Bildresultat för vinterstudion
 Alla är glada och ser sådär toppenfräscha ut. Inspirerande eller hur? Ok så jag sappar lite mellan spisen och tv:n. 

Jag gör brunkål minsann. Ja det är ett måste på mitt julbord. Maken har gjort köttbullar som ligger i frysen. Vi är lite smått förberedda kan man säga. Sedan kollade jag på Ernst julprogram och blev kär i "blyga oliver". 

Han hade lufttorkad skinka och getost i sina, jag gjorde med pepparrots ost och julkyckling. 

Ja det är som en sort skinkliknande kyckling fast kryddad med kryddpeppar och senap. Man måste ju våga experimentera lite. Supergott!  

I kväll så äter vi kålrotspommes till inlindad kycklingfilé med äpple och trattkantareller. Jahadå det finns kycklingbacon.


Kram Pia

5 kommentarer:

  1. Men åhhh, vilken god meny!! Du är lite av en mästerkock Du..👩‍🍳
    Hoppas Lilla mamma kryar på sig snarast..😍
    Stor kram från Kate

    SvaraRadera
  2. Hoppas din mamma kommer på bättringsvägen snart. Det var massor av godsaker som du bjöd på.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Hoppas att din mamma snart mår bättre!

    SvaraRadera
  4. Hoppas din mor kryar på sig till jul...och oj så mycket gott du lagat Pia! Mums! Ja vad vore livet utan god mat...
    Bästa kramen till dig från Titti

    SvaraRadera
  5. Mmmm både låter spännande och ser gott ut :-)
    Visst känns det både skönt och lyxigt att kunna förbereda mat och bak till jul :-) Mindre julstress kräver sin planering, men det lönar sig.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.